Hoe beveilig ik mijn Minecraft bungeecord server?

In deze tutorial gaan we het hebben over het beveiligen van een Minecraft bungeecord server.
Om te beginnen geven we eerst antwoord op een aantal vragen.

Wat is een bungeecord server?

Om het kort uit te leggen is een bungeecord server een proxy dat je gebruikt om verschillende Minecraft servers met elkaar te verbinden
Je verbind met de bungeecord waarna de bungeecord je doorstuurt naar de gewenste server en daarbij de mogelijkheid geeft om in game te switchen naar een andere server.

Zijn Minecraft bungeecord servers onveilig?

Het antwoord hiervoor is heel simpel gezegd, ja.

Zolang je geen maatregelen treft om je Bungeecord server te beveiligen is het voor hackers vrij eenvoudig om deels controle over de server te nemen
Servers in een bungeecord netwerk staan namelijk standaard op offline mode, zelfs al staat de bungeecord zelf niet in de offline modus.
Dit is helaas een limitatie van Minecraft, er is echter wel een manier om je hier tegen te beschermen en dat is waar deze tutorial ook over zal gaan.

Hoe beveilig ik mijn Bungeecord netwerk?

Een bungeecord netwerk kan op verschillende manieren worden beveiligd.
De eenvoudigste manier is het installeren van BungeeGuard, in deze tutorial staat uitgelegd hoe je dat dat doet.

Hoe installeer ik BungeeGuard?

Bungeecord server
Verbonden servers

Bungeecord server

Ga naar je Bungeecord server en stop deze.

Ga naar de Files en open vervolgens de Plugins folder.

Download de Bungeeguard plugin en upload deze in de plugin folder.

Start de server.

Ga naar je File Manager -> Plugins -> BungeeGuard.

Open het bestandje genaamd token.yml.

Noteer je token ergens zodat je hem later weer terug kan vinden.

LET OP: Zorg dat je deze code NOOIT met onbekende deelt, zij kunnen dan aansluiten op je netwerk en de beveiliging omzeilen.

Verbonden servers

Ga naar de server en zet deze uit.

Ga naar de Files en open vervolgens de folder Plugins.

Download de Bungeeguard plugin en upload deze in de plugins folder. (Dit is hetzelfde principe als bij het Bungeecord stukje)

Start de server, deze zal zichzelf weer automatisch afsluiten!

Ga naar je Files -> Plugins -> BungeeGuard.

Open de configuratie config.yml door op de naam te klikken.

Verwijder de 2 regels onder allowed-tokens.

Zet vervolgens de token die je uit de Bungeecord serverhebt gekregen in dit bestand.

Sla de configuratie op en zet vervolgens de server weer aan.

LETOP: Voer dit uit op alle servers die verbonden zijn met de bungeecord.