Hoe installeer ik de Minecraft Dynmap plugin?

Hoe installeer en configureer ik dynmap op mijn Minecraft server?
Hoe open ik mijn dynmap?

Hoe installeer en configureer ik dynmap op mijn Minecraft server?

Login op het gamepaneel.

Stop de Minecraft server.

Ga naar het kopje Network.

Klik op Create Allocation om een extra poort aan te maken.

Ga vervolgens naar de server bestanden door op Files te klikken.

Open de folder plugins door op de naam te klikken.

Voeg de Minecraft dynmap plugin toe aan de server.

Ga terug naar Console en start de Minecraft Server.

Ga daarna opnieuw terug naar de plugins en open de folder dynmap.

Open configuration.txt in de dynmap folder.

Zoek naar deftemplatesuffix: hires en verander het vervolgens naar deftemplatesuffix: lowres.

Zoek naar webserver-port: 8123.

Verander de poort naar de aangemaakte poort bij Network.

Sla het bestand op door op SAVE CONTENT te klikken.

Ga naar de Console en restart de Minecraft server.

Hoe open ik mijn dynmap?

Ga naar het kopje Network.

Kopieer de hostname en port.

Plak de hostname in de zoekbalk van je browser en voeg :PORT eraan toe.

Ga terug naar de Console.

Type in de console dynmap fullrender world, mocht de wereld van de server een andere naam hebben dient dit vervangen te worden met world.

Gelukt! De server is nu te joinen en de wereld en jij bent zichtbaar op de dynmap.

Bijgewerkt op: 14/12/2023