Hoe installeer ik GeyserMC en Floodgate?

Ken je de irritatie? Je vriend(en) spelen op Minecraft bedrock terwijl jij op Minecraft java speelt, of juist andersom. Hierdoor kun je niet samen in een server spelen. Het goede nieuws is dat hiervoor een oplossing is bedacht, de Minecraft plugin GeyserMC is ontworpen voor het ondersteunen van beide platformen op één server. In deze kennisbank tutorial leggen we uit hoe je de Minecraft plugin GeyserMC kunt installeren op jouw Minecraft server bij ConsulHosting.

Benodigd:
Minecraft server hosting java

LET OP: De server moet draaien op de nieuwste Minecraft versie of moet gebruik maken van de plugin ViaVersion.

Login op het gamepaneel.

Klik de Minecraft server.

Zet de server uit en klik vervolgens op het kopje Network.

Klik op Create Allocation en noteer de poort.

Download de plugins Geyser en Floodgate hier.

Ga naar de Files en open vervolgens de folder plugins.

Klik op upload en upload de 2 eerder gedownloade plugins.

Ga naar de Console en Start de server om de server vervolgens weer uit te zetten.

Ga opnieuw naar de Files en open vervolgens de folder plugins -> GeyserMC en de configuratie config.yml

Verander port: 19132 naar de poort die je bij stap 4 hebt aangemaakt. Verander daarna auth-type: online naar floodgate en sla vervolgens het bestand op door op Save Content te klikken.

Ga terug naar de Console en start de server, je kan nu vanaf bedrock je Minecraft server joinen, gebruik hiervoor de poort van stap 4.