Hoe pas ik de difficulty van mijn Minecraft server aan?

Difficulty op Minecraft servers bepaald de uitdaging en vijandigheid van de spelwereld, met opties variërend van peacefull, easy, normal tot hard, die invloed hebben op de vijandendelijke mobs, honger en schade die spelers oplopen. Een Minecraft server staat standaard op normal, als dat te lastig of juist te makkelijk is kun je besluiten de difficulty aan te passen. Maar hoe doe je dat? Dat leggen we je uit in deze tutorial.

Difficulty aanpassen via een commando (moeilijkheidsgraad: makkelijk)
Difficulty aanpassen via de server.properties (moeilijkheidsgraad: gemiddeld)

Benodigd:

Minecraft server hosting java

Er zijn 4 verschillende difficulty's in Minecraft:

peacefull
Geen vijandige mobs, geen honger. Ideaal voor bouwen en verkennen zonder gevaar.

easy
Minder sterke vijandige mobs, langzamere hongerafname. Geschikt voor spelers die een beetje uitdaging willen.

normal
Sterkere vijandige mobs, snellere hongerafname. Gebalanceerde ervaring met uitdaging en risico.

hard
Sterkste en agressiefste vijandige mobs, snelste hongerafname. Bedoeld voor ervaren spelers die veel uitdaging zoeken.

Difficulty aanpassen via een commando

Login het gamepaneel.

Typ in de console het volgende commando: difficulty <waarde>, vervang <waarde> met de gewenste difficulty.

Difficulty aanpassen via de server.properties

Login het gamepaneel.

Ga naar de Files.

Open het bestand server.properties door op de naam te klikken.

Ga opzoek naar difficulty:, deze kan je vervolgens op één van de bovenstaande difficultys zetten.

Klik op SAVE CONTENT om de wijzigingen op te slaan.

Ga naar Console en klik op RESTART, de difficulty is vervolgens succesvol aangepast.

Bijgewerkt op: 23/01/2024