Artikelen over: ARK

Hoe setup ik mijn ARK server?

Deze tutorial is cruciaal voor het opzetten van een ARK server. Lees deze tutorial goed door om geen fouten te maken tijdens het opzetten van de ARK server. Om deze tutorial te volgen is een ARK server vereist bij ConsulHosting, daarbij is het belangrijk dat de server het installatie proces heeft voltooid.

Hoe setup ik mijn ARK server?

Login op het gamepaneel.

Klik op de gewenste ARK server.

Navigeer naar de Network sectie.

Klik op CREATE ALLOCATION om een extra poort aan te maken.

Navigeer naar de Startup sectie.

Verander het RCON PORT naar het Primary poort vanuit de Network sectie.

Verander vervolgens het QUERY PORT naar het extra toegevoegde (2e) poort uit de Network selectie.

Start de ARK server weer op, tijdens het opstarten krijg je (onder andere) het onderstaande bericht te zien.

waiting for rcon connection...

cli: auth: rcon: dial tcp 127.0.0.1:24001: connect: connection refused

Benieuwd hoe je jouw ARK server joined? Bekijk dan deze tutorial.

Bijgewerkt op: 10/05/2023