Hoe stel ik mijn domein in via cloudflare?

Minecraft server hosting java

In de tutorial gaan we van de volgende dingen uit:

Ons domein is example.nl
We willen graag verbinden doormiddel van play.example.nl
Onze Minecraft server staat op node XX en heeft poort 25565

Stap 1: Maak op Cloudflare.com een account aan.

Stap 2: Klik op “Add Site”

Stap 3: Vul hier je domeinnaam in en selecteer het Gratis (Free) plan.

Stap 4: De opties die nu langskomen kan je laten staan zoals ze staan, deze zijn opties zijn alleen van toepassing op Websites, als je alle opties hebt gehad kan je in de sitebar weer naar Home gaan.

Stap 5: Ga naar de beheer pagina van je domein en verander primaire en secundaire de nameservers naar de getoonde nameservers (x.cloudflare.com)

Stap 6: Ga terug naar het Cloudflare dashboard en klik op “Check nameservers”, Let op: dit kan een tijdje duren!

Stap 7: Terwijl we wachten totdat de nameservers doorgevoerd zijn gaan we vast je domein instellen zodat je ook echt kan verbinden.

Stap 8: Klik in de sidebar op “DNS”

Stap 9: Klik op “Add Record” en vul de volgende gegevens in:

Type: SRV
Name: play
Service: _minecraft
Type: TCP
Priority & Weight: 0
Poort: 25565
Target: nodeXX.consulhosting.net

Stap 10: Klik op “Save”

Vergeet bij Stap 9 niet de target en poort te veranderen naar je eigen node & poort!