Hoe stel je een Minecraft play. domein in?

Om deze Kennisbank Tutorial te volgen heeft u een domeinnaam nodig.

Als u een webpakket hebt aangekocht bij ons kan u de DNS instellingen gemakkelijk terugvinden zoals in de screenshot hieronder word aangegeven:

In het geval u geen webpakket heeft aangekocht bij ons, zal u deze instellingen bij uw provider terugvinden. Neem contact op met jouw provider mochten er toch nog problemen zijn

Stap 1: Maak een nieuw record aan, dit kan meestal via een knop. In het voorbeeld hieronder drukken we op ADD RECORD.

Stap 2: Stel het record type in op SRV.

Stap 3: Bij de naam voert u _minecraft._tcp.play in, bij Priority & Weight 10, vul dan bij Port de poort van uw server in en ten slotte bij Target nodeXX.consulhosting.net. in

Let er op dat je de X vervangt door het cijfer dat voor u van toepassing is.

Stap 4: Ten slotte sla je je wijzigingen op.

En zo simpel is het. Let er wel op dat het 2-4 uur kan duren voordat het subdomeinnaam pas werkt, dit kan verschillen per persoon afhankelijk van de provider.