Hoe verander ik de versie van mijn Minecraft server?

⬇ Bekijk hieronder de Kennisbank Tutorial over dit onderwerp ⬇

Let op! Ga even na of de JAVA versie van de server goed staat, dit varieert per server versie. Bekijk hier verdere informatie.

Stap 1: Login het gamepaneel.

Stap 2: Stop de Minecraft server.

Stap 3: Ga naar File Manager.

Stap 4: Klik op het vierkantje bovenin om alle bestanden te selecteren.

Stap 5: Mocht u belangrijke mappen en plugins hebben klikt u op het vinkje van die file om die niet te selecteren.

Waarschuwing: Het kan zijn dat werelden / plugins niet langer zullen werken door het veranderen van de versie.

Stap 6: Klik op DELETE om alle geselecteerde files van de server te verwijderen.

Stap 7: Ga naar MinecraftVersion, klik op Paper en download de versie die u wilt gebruiken. (Wij gebruiken als voorbeeld Paper 1.12.2)

Stap 8: Ga terug naar het gamepaneel en klik op UPLOAD.

Stap 9: Selecteer daarna de gedownloade versie van MinecraftVersion en klik op Openen.

Stap 10: Klik op de 3 puntjes naast de file en klik dan op Rename.

Stap 11: Rename de file naar server.jar.

Stap 12: Ga naar Console en klik op START.