Hoe verminder ik lag op mijn server?

⬇ Bekijk hieronder de Kennisbank Tutorial over dit onderwerp ⬇

Het kan altijd voorkomen dat er lag aanwezig is op servers, wat verschillende oorzaken kan hebben. De tips die we bieden, zullen hoogstwaarschijnlijk helpen om deze lag te verminderen of op te lossen. Als dit niet het geval is, vragen we u vriendelijk om een ondersteuningsticket aan te maken via onze website voor verdere assistentie.

Waarschuwing: Door het gebruik maken van de tips die we geven kan het voorkomen dat er andere dingen niet meer zullen werken, bijvoorbeeld plugins.

Server versie veranderen

Mocht je gebruik maken van een versie boven 1.12.2 zal het HEEL veel verschil maken als je de versie veranderd naar een stabiele versie. (Alles onder 1.12.2)

Errors oplossen / vermijden

Sommige plugins geven errors en kunnen daardoor lagg problemen veroorzaken op de server. Om deze reden raden wij altijd aan om alle errors op te lossen.

Verwijder onnodige plugins & werelden

Door het verwijderen van onnodige plugins en werelden zal de server minder resources moeten gebruiken waardoor dat lagg kan voorkomen.

Server upgrade

Door het overveel gebruik maken van resources zegt de server wel eens dat die het niet meer aankan waardoor de server crached & gaat laggen.
Dit valt heel makkelijk op te lossen door de server te upgrade.

View distance lager zetten

Door de view distance lager te zetten in een server kan dat lagg voorkomen. View distance bepaald het aantal blokken dat een speler in de server ver kan kijken. Dit valt lager te zetten in server.properties, ConsulHosting raad zelf aan om het op 5 te zetten lager is natuurlijk altijd beter.

Worldborder

Door gebruik te maken van een worldborder kunnen spelers niet oneindig veel inladen waardoor de server ook minder zal laggen.
De worldborder plugin is te downloaden door (hier te klikken).

Server restarten

Het is altijd goed om de server om de 12 uur bijvoorbeeld te restarten.
Dat zorgt ervoor dat al het ingeladen terrein op de server word gewist.

Anti-lag plugins

Door gebruik te maken van anti-lag plugins hoeft de server veel minder performance te gebruiken waardoor dat lagg kan voorkomen.
Hier een paar plugins die daarvoor kunnen helpen.
- ClearLag
- LaggRemover

Geoptimaliseerde configuratie

Het kan helpen door Spigot.yml / Bukkit.yml / paper.yml te optimaliseren, doe dit door het volgende artikel te volgen https://www.spigotmc.org/threads/guide-optimizing-spigot-remove-lag-fix-tps-improve-performance.21726/.

Bijgewerkt op: 02/09/2023