Artikelen over: ARK

Hoe voeg ik mods toe aan mijn ARK server?

Volg op voorhand de "Hoe setup ik mijn ARK server tutorial?".

Hoe voeg ik mods toe aan mijn ARK server?

Login op het gamepaneel.

Klik op jouw ARK server.

Navigeer naar de File Manager.

Ga naar > ShooterGame > Saved > Config > LinuxServer en klik vervolgens op GameUserSettings.ini.

Voeg onder [ServerSettings] een nieuwe regel met ActiveMods= toe.

Zoek de gewenste mod(s) uit op Steam onder Workshop of door te google op de naam.

Eenmaal op de betreffende mod pagina aangekomen ga je opzoek naar het MOD ID. Dit is regelmatig te vinden in de beschrijving. Mocht het daar niet tussen staan staat dat altijd in de URL van de pagina achter ?id=.

Voorbeeld: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id= 2804332920. Hierbij zijn de dikgedrukte cijfers het MOD ID.

Voer nu de MOD ID('s) in achter ActiveMods=, maak hierbij gebruik van een komma zodra je meerdere mods wilt toevoegen en dan ook meerdere MOD ID's hebt.

Ga vervolgens naar > ShooterGame > Saved > Config > LinuxServer en klik vervolgens op Game.ini.

Voeg bovenaan het bestand

[ModInstaller]

ModIDS=

ModIDS=

Doe vervolgens hetzelfde als bij stap 8, maak extra regel(s) aan zodra je meerdere mods wilt toevoegen.

Herstart vervolgens de ARK server.

Benieuwd hoe je jouw ARK server betreed? Bekijk dan deze tutorial.

Bijgewerkt op: 05/11/2023