Hoe werkt de backup functie?

Om gebruikt te maken van de backup functie dient u backup slots te hebben, de backup functie is een betalende optie.

Hoe maak ik een backup?
Hoe download ik een gemaakte backup
Hoe restore ik een backup?
Hoe verwijder ik een backup?
Hoe stel ik automatische backups in?

Hoe maak ik een backup?

Stap 1: Ga naar het kopje "Backups".

Stap 2: Klik op de button "CREATE BACKUP".

Stap 3: Vul onder "BACKUP NAME" de naam voor de backup in.

Stap 4: Klik op "START BACKUP"

Hoe download ik een gemaakte backup?

Stap 1: Klik op de 3 puntjes bij de backup die u wilt downloaden.

Stap 2: Klik op "Download" om de backup te downloaden.

Hoe restore ik een backup?

Stap 1: Klik op de 3 puntjes bij de backup die u wilt restore.

Stap 2: Klik op "Restore" om de backup te restore.

Hoe verwijder ik een backup?

Stap 1: Klik op de 3 puntjes bij de backup die u wilt verwijderen.

Stap 2: Klik op "Delete" om de backup definitief te verwijderen.

Hoe stel ik automatische backups in?

Om optimaal gebruik te maken van automatische backups raden wij aan om minimaal 3 backup slots te hebben.

Stap 1: Ga naar het kopje "Schedules".

Stap 2: Klik op de button "CREATE SCHEDULE".

Stap 3: Vul onder "SCHEDULE NAME" een naam is zoals "Backup".

Stap 4: Vul daaronder in om de hoeveel uur/dagen u een backup wilt maken. In ons voorbeeld gebruiken we om de 12 uur.

Stap 5: Klik vervolgens op de button "CREATE SCHEDULE".

Stap 6: Klik daarna op de aangemaakte schedule.

Stap 7: Klik nu op de blauwe button "NEW TASK".

Stap 8: Selecteer onder "ACTION" "Create backup".

Stap 9: Klik vervolgens op "CREATE TASK" om definitief automatische backups in te schakelen.

ConsulHosting raad aan om altijd af en toe nog steeds een backup te maken voor op uw eigen computer, dit kunt u doen via SFTP of door het bestand van de gemaakte backup op het paneel te downloaden. Mocht er ooit iets gebeuren waardoor er data verlies is vanaf de server kant van ConsulHosting zal waarschijnlijk uw gemaakte backup op het paneel ook niet bruikbaar zijn. Backup slots zijn bedoeld voor client side problemen, zoals dat uw server wordt gegrieft of dat uw server niet meer werkt door een aanpassing of plotseling probleem.