Hoe zet ik command blocks aan op mijn Minecraft server?

Command blocks vormen een redstone-element in Minecraft waarmee je consolecommando's kunt uitvoeren als ze geactiveerd worden. Met deze blokken kun je commando's op vaste tijdstippen geven, zelfgemaakte creaties realiseren en nog heel veel meer. Op een Minecraft server staan command blocks standaard uit. Daarom vind je in deze tutorial instructies over hoe je command blocks op je Minecraft server aanzet.

Benodigd:
Minecraft server hosting (Java editie)

Login het gamepaneel.

Ga naar de Files.

Open het bestand server.properties door op de naam te klikken.

Verander enable-command-block=false naar enable-command-block=true.

Klik op SAVE CONTENT om de wijzigingen op te slaan.

Ga naar Console en klik op RESTART, hierna staan command blocks aan op de server.

❗Command blocks kun je niet terug vinden in het Minecraft gamemode creative menu.

📢 Een command block kun je als operator ontvangen via het commando /give SPELER minecraft:command_block.