Artikelen over: VPS Hosting

Hoe log ik in op mijn VPS met SSH?

In deze Kennisbank Tutorial maken we gebruik van het programma Putty, om deze Kennisbank Tutorial te kunnen volgen moet u vooraf het programma Putty downloaden.

Stap 1: Open het programma Putty.

Stap 2: Vul onder Host Name het IP Adress of de Host Name van uw VPS in.

Stap 3: Vervolgens dient u op Open te klikken om verbinding te maken.

Stap 4: U dient nu de username in te vullen van uw VPS, in de meeste gevallen is de naam van de username root.

Stap 5: Nu dient u als laatste het wachtwoord van uw VPS in te vullen, als u dit direct na aankoop doet staat het wachtwoord in uw mail. Mocht u dit wachtwoord aangepast hebben op het controlepaneel dient u dat wachtwoord in te vullen. Druk vervolgens op Enter.

Let op: Bij het invullen van het wachtwoord kunt u wegens veiligheidredenen het wachtwoord niet zien, als u het wachtwoord wilt plakken dient u 1x rechtmuisklik te gebruiken.