Artikelen over: Webhosting

Hoe beheer ik de DNS in Directadmin?

Om deze Kennisbank Tutorial te kunnen volgen heeft u een domeinnaam nodig met DNS only of Webhosting.

Hoe maak ik een subdomein aan?

1.1 - Stap 1: Log in het Directadmin controlepaneel.

1.2 - Stap 2: Klik op Account Manager.

1.3 - Stap 3: Ga naar DNS Management.

1.4 - Stap 4: Klik op ADD RECORD.

1.5 - Stap 5: Vul bij Name de naam van het gewenste subdomein in, vul bij Value het IP Adress in waarnaar het subdomein geconnect moet worden.

1.6 - Stap 6: Klik als laatste op ADD om het subdomein definitief aan te maken.

Hoe pas ik een A record aan?

2.1 - Stap 1: Volg stap 1.1 / 1.3.

2.2 - Stap 2: Klik op de potlood aan de rechterkant van het A Record dat u wilt aanpassen.

2.3 - Stap 3: Om de naam van het subdomein aan te passen dient u Name aan te passen. Mocht u het IP Adress waar het A Record naar toe wijst willen veranderen dient u Value te veranderen.

2.4 - Stap 4: Klik als laatste op EDIT om de wijziging op te slaan.

Bijgewerkt op: 07/02/2023