Artikelen over: Webhosting

Hoe kun je een database aanmaken op Directadmin?

Als je een website maakt heb je soms ook een database nodig. Bij ConsulHosting kun je jouw website eenvoudig hosten met een database erbij. In deze tutorial leer je hoe je een database aanmaakt en hoe je daarnaast de database kunt beheren via phpMyAdmin.

Hoe maak ik een MySQL database aan?
Hoe log ik in phpMyAdmin om mijn database te beheren?

Benodigd:

Webhosting

Hoe maak ik een MySQL database aan?

Login op DirectAdmin.

Klik op MySQL Management.

Klik op "Create new database".

Geef de database een naam en wachtwoord, gebruik een uniek en veilig wachtwoord, klik vervolgens op "create database".

De database is nu aangemaakt. Je krijgt ook even een scherm te zien met je inloggegevens voor deze database, je kan vanaf nu dan ook aan de slag gaan met je aangemaakte database.

Hoe log ik in phpMyAdmin om mijn database te beheren?

Ga naar "Extra Features" en vervolgens naar phpMyAdmin.

Log in met de gegevens die je in stap 5 van het vorige deel te zien kreeg.

Als je de inloggegevens correct hebt ingevuld, zie je dat je ingelogd bent op de phpMyAdmin webpagina.

Bijgewerkt op: 08/05/2023