Hoe join ik mijn Minecraft server?

Zodra je zojuist een server hebt aangeschaft bij ConsulHosting, vraag je je waarschijnlijk af: 'Waar kan ik mijn serveradres vinden en hoe betreed ik mijn Minecraft server?'. Een zeer terechte vraag, daarom hebben we deze tutorial gemaakt om uit te leggen waar je het server IP van je Minecraft server kunt vinden.

Benodigd:
Minecraft Server Hosting

Login het gamepaneel en ga naar je Minecraft server.

Ga naar de Console en klik op de tekst onder Server IP:, de server-IP wordt hierdoor naar je klembord gekopieerd.

Start je Minecraft launcher op.

Ga naar Multiplayer en klik op Add Server. Voor Minecraft in het Nederlands: dit wordt 'Samen spelen' & 'Server toevoegen' genoemd.

Plak de eerder gekopieerde server-IP onder Server Address en klik op Done. Voor Minecraft in het Nederlands: dit wordt 'Serveradres' & 'Gereed' genoemd.

Selecteer de server en klik op Join Server. Voor Minecraft in het Nederlands: dit wordt 'Server bezoeken' genoemd.

Veel plezier met jouw Minecraft server! Raadpleeg onze kennisbank voor aanvullende tutorials en artikelen over het beheren en configureren van je Minecraft server.