GeyserMC installeren voor Crossplay tussen Java & Bedrock

Misschien herken je je wel in dit probleem: je vrienden spelen op Minecraft Bedrock terwijl jij op Minecraft Java speelt, of juist andersom. Hierdoor kunnen jullie niet samen op één Minecraft server spelen. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: de Minecraft plugin GeyserMC. Deze plugin is ontworpen om zowel Java- als Bedrock-spelers toe te laten op dezelfde server. In deze kennisbank tutorial laten we je zien hoe je de Minecraft plugin GeyserMC kunt installeren op jouw Minecraft server bij ConsulHosting.

Benodigd:
Minecraft Server Hosting

❗De server moet draaien op de nieuwste versie van Minecraft of moet gebruikmaken van de plugin ViaVersion om compatibiliteit te garanderen.

📢 GeyserMC kan alleen worden geïnstalleerd op servers met software zoals Paper, Purpur, Spigot, Fabric, Velocity en Bungeecord.

Login het gamepaneel en ga naar je Minecraft server.

Zet de server uit door op de Stop knop te klikken.

Ga naar Ports, dit is te vinden onder More.

Klik op de knop Create Allocation om een extra poort te creëren en noteer deze daarna.

Download de plugins Geyser en Floodgate.

Ga naar de Files en open de folder plugins of mods door op de naam te klikken.

Klik op de Upload knop en upload de eerder gedownloade bestanden.

Start de server door op de Start knop te klikken.

Herlaad de pagina en open de folder GeyserMC.

Open het bestand config.yml door op de bestandsnaam te klikken.

Wijzig port: 19132 naar de poort die je bij stap 4 hebt toegevoegd. Verander vervolgens auth-type: van online naar floodgate en sla het bestand op door op Save Content te klikken.

Herstart tenslotte de server door op de Restart knop te klikken.

📢 Bedrock spelers kunnen nu de server betreden via de geconfigureerde poort van stap 10.