Hoe voeg ik mods toe aan mijn Minecraft server?

Minecraft servers hebben ontzettend veel mogelijkheden als het gaat om uitbereiding en configuratie. De functionaliteit om mods toe te voegen aan je Minecraft server speelt hierin een grote rol, omdat het je de mogelijkheid geeft om nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Aan de hand van deze instructies en de functie op het ConsulHosting gamepaneel installeer jij heel eenvoudig Minecraft mods!

Hoe voeg ik een mod toe aan mijn Minecraft server?
Hoe voeg ik handmatig een mod toe aan mijn Minecraft server?

Benodigd:
Minecraft Server Hosting

❗Mods kunnen alleen worden toegevoegd aan servers die draaien op software zoals Forge, Fabric en Magma.

Hoe voeg ik een mod toe aan mijn Minecraft server?

Login het gamepaneel en ga naar je Minecraft server.

Ga naar Mods, selecteer de Minecraft versie dat op de server draait en selecteer een loader (Forge/Fabric).

Zoek de mod op en klik op Install.

Herstart de server door op de Restart knop te klikken.

Hoe voeg ik handmatig een mod toe aan mijn Minecraft server?

Zoek de mod die je wil toevoegen op, een veelgebruikte website hiervoor is CurseForge.

Download de Minecraft mod, deze is te herkennen aan het bestandsformaat .jar.

Login het gamepaneel en ga naar je Minecraft server.

Ga naar de Files en open de folder mods door op de naam te klikken.

Klik op de Upload knop en upload de eerder gedownloade mod.