Hoe verander ik de SEED van mijn Minecraft wereld?

Een seed is een combinatie van letters en cijfers en is een belangrijk element in het genereren van Minecraft werelden. Als je de seed van iemand anders zijn wereld hebt, kun je deze gebruiken om hetzelfde terrein te genereren. Om de seed van je eigen wereld te achterhalen, gebruik je het commando /seed. In deze tutorial beschrijven we hoe je de seed van je Minecraft server verandert.

Benodigd:
Minecraft Server Hosting

Login het gamepaneel en ga naar je Minecraft server.

Klik op de knop Stop om de server te stoppen.

Ga naar de Files.

Open het bestand server.properties door op de bestandsnaam te klikken.

Ga opzoek naar level-seed=, de toetsenbord sneltoets Ctrl+F kan hierbij helpen.

Plaats je seed achter level-seed=, het moet er ongeveer zo uitzien: level-seed=7499203634667178692.

Klik op Save Content om de wijzigingen op te slaan.

Ga terug naar de Files.

❗Tenzij er een back-up aanwezig is, verwijder je met de volgende stappen de wereld, waardoor deze onherstelbaar wordt.

Klik op de drie puntjes naast de folder world en klik vervolgens op Delete om de oude wereld te verwijderen.

Klik op de knop Start om de server te starten. Je nieuwe wereld met de SEED wordt nu aangemaakt! 🎉

Bijgewerkt op: 01/04/2024