Hoe stel ik een Minecraft Play domein in?

Een essentiële vereiste voor elke professionele Minecraft server is het hebben van een eigen Minecraft Play domein. In deze tutorial laten we zien hoe je je domeinnaam kunt verbinden met je Minecraft server bij ConsulHosting. Het proces is heel eenvoudig aan de hand van de onderstaande instructies.

Benodigd:
Domeinnaam
Minecraft Server Hosting

❗Staat je domeinnaam niet bij ConsulHosting? Verhuis dan je domeinnaam of neem voor instructies contact op met het bedrijf waar je domeinnaam geregistreerd staat.

Login web.consulhosting.com:2222 met de gegevens die je na aankoop van een domeinnaam hebt ontvangen.

Ga onder Account Manager naar DNS Management.

Klik op de knop ADD RECORD om een nieuw DNS-record aan te maken.

Maak voor Record Type de keuze SRV.

Voer als Name _minecraft._tcp.play in.

Zet Priority en Weight op 10.

Open een nieuw tabblad en login het gamepaneel, ga vervolgens naar je server.

Ga naar Ports, dit is te vinden onder More.

Kopieer de PORT van de Primary allocation, gebruik deze vervolgens bij Port op het controlepaneel van stap 6.

Kopieer nu de HOSTNAME en gebruik deze bij Target, plaats er vervolgens een punt . achter.

Klik op ADD om de DNS-record definitief aan te maken.

📢 Na het aanmaken van de DNS-record kan het 1-4 uur duren voordat je Minecraft play. domein werkt.