Hoe voeg ik een plugin toe aan mijn Minecraft server?

Minecraft servers hebben ontzettend veel mogelijkheden als het gaat om configuratie en uitbreiding. De functionaliteit om plugins toe te voegen aan je Minecraft server speelt hierin een grote rol, omdat het je de mogelijkheid geeft om nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Bekende plugins zoals EssentialsX, WorldEdit, Dynmap, Geyser, LuckPerms en nog veel meer zijn haast onmisbaar geworden. De vraag die alleen overblijft is: hoe voeg je een plugin toe aan een Minecraft server? Dat leggen we je in deze tutorial uit!

Hoe voeg ik een plugin toe aan mijn Minecraft server?
Hoe voeg ik handmatig een plugin toe aan mijn Minecraft server?

Benodigd:
Minecraft Server Hosting

❗Plugins kunnen alleen worden toegevoegd aan servers die draaien op software zoals Paper, Purpur, Sponge, Spigot, Magma en Vanilla. Je kunt dit controleren door version in de console uit te voeren.

Hoe voeg ik een plugin toe aan mijn Minecraft server?

Login het gamepaneel en ga naar je Minecraft server.

Ga naar Plugins en selecteer de soort plugin, Spigot en Bukkit worden hooguit het meest gebruikt.

Zoek de plugin op en klik op Install. Staat er bij de plugin alleen 'Go To'? Dan moet je de plugin handmatig toevoegen, hoe je dit doet leggen we hier uit.

Herstart de server door op de Restart knop te klikken.

📢 Gebruik geen /reload, aangezien dit problemen kan veroorzaken. Herstart in plaats daarvan altijd de server.

Hoe voeg ik handmatig een plugin toe aan mijn Minecraft server?

Zoek de plugin die je wil toevoegen op, veelgebruikte websites zijn hiervoor SpigotMC, Bukkit en Hanger.

Download de plugin, deze is te herkennen aan het bestandsformaat .jar.

Login het gamepaneel en ga naar je Minecraft server.

Ga naar de Files en open de folder plugins door op de naam te klikken.

Klik op de Upload knop en upload de eerder gedownloade plugin.

Help ons onze tutorials te verbeteren door je feedback hieronder achter te laten! ⤵️

Bijgewerkt op: 06/03/2024