Hoe download ik FileZilla voor (S)FTP?

Deze tutorial legt aan de hand van een aantal stappen uit hoe je FileZilla op je computer kunt downloaden. FileZilla is een gratis en open-source FTP, FTPS en SFTP-client die beschikbaar is voor Windows, macOS en Linux. Met FileZilla kun je eenvoudig verbinding maken met externe servers om bestanden te beheren, uploaden en downloaden.

Ga naar de FileZilla website.

Download de FileZilla Client.

Klik daarna op de groene knop Download om FileZilla gratis te downloaden.

Dubbelklik vervolgens op het gedownloade EXE-bestand.

Klik op I Agree om akkoord te gaan met de voorwaarden.

Klik op Decline onder 'Make FileZilla even better' om geen extra programma's te downloaden die bij FileZilla adverteren.

Ga verder door op Next te klikken.

Klik vervolgens op Install en tenslotte op Finish om FileZilla definitief te installeren.

Bijgewerkt op: 16/03/2024