Hoe geef ik een speler OP rechten op mijn Minecraft server?

Zodra je zojuist een Minecraft server hebt aangeschaft bij ConsulHosting, vraag je je wellicht af hoe je jezelf en andere spelers operator (administrator) maakt. Eenmaal bekend met het proces, is het zeer eenvoudig. Daarom leggen we in deze tutorial uit hoe je een speler operator maakt en hoe je deze rechten van een speler kunt ontnemen. Ook leggen we uit waar het bestand ops.json binnen de bestanden van je Minecraft server voor dient.

Hoe OP ik een speler in mijn Minecraft server?
Hoe DEOP ik een speler in mijn Minecraft server?
Hoe OP/DEOP ik een speler in mijn Minecraft Bedrock server?
Waar is het bestand ops.json in de bestanden van mijn Minecraft server voor?

Benodigd:
Minecraft Server Hosting of..
Minecraft Bedrock Server Hosting

Hoe OP ik een speler op mijn Minecraft server?

Login het gamepaneel en ga naar je Minecraft server.

Ga naar de Console en klik op de balk Type a command....

Voer het commando op SPELERSNAAM uit en vervang SPELERSNAAM door de bijnaam van de speler om deze operator te maken.

💡 Zodra je operator bent, heb je de mogelijkheid om ook in-game andere spelers operatorrechten te geven of deze in te trekken.

Hoe DEOP ik een speler op mijn Minecraft server?

Login het gamepaneel en ga naar je Minecraft server.

Ga naar de Console en klik op de balk Type a command....

Voer het commando deop SPELERSNAAM uit en vervang SPELERSNAAM door de bijnaam van de speler om zijn operatorrechten in te trekken.

Hoe OP/DEOP ik een speler op mijn Minecraft Bedrock server?

Login het gamepaneel en ga naar je Minecraft server.

Ga naar de Console en klik op de balk Type a command....

Voer het commando op "NAAM SPELER" uit en vervang NAAM SPELER door de bijnaam van de speler om deze operator te maken.

Voer het commando deop "NAAM SPELER" uit en vervang NAAM SPELER door de bijnaam van de speler om zijn operatorrechten in te trekken.

Waar is het bestand ops.json in de bestanden van mijn Minecraft server voor?

In het ops.json bestand van je Minecraft server worden de spelers met operator permissies opgeslagen. Een speler met deze operatorrechten heeft de bevoegdheid om servercommando's op het hoogste niveau uit te voeren.