Hoe maak ik mijn Minecraft server wereld flat?

Het maken van een platte wereld kan ideaal zijn voor verschillende doeleinden. Zo kan een flat world dienen als een nieuwe uitdaging of als een map voor verschillende gamemodes en minigames. Gelukkig is het maken van een vlakke wereld voor je Minecraft server heel eenvoudig. In deze tutorial van onze kennisbank leggen we je uit hoe je dit kunt doen!

Benodigd:
Minecraft Server Hosting

Login het gamepaneel en ga naar je Minecraft server.

Klik op de knop Stop om de server te stoppen.

Ga naar de Files.

Open het bestand server.properties door op de bestandsnaam te klikken.

Verander level-type=minecraft\:normal naar level-type=flat.

Klik op Save Content om de wijzigingen op te slaan.

Ga terug naar de Files.

❗Tenzij er een back-up aanwezig is, verwijder je met de volgende stappen de wereld, waardoor deze onherstelbaar wordt.

Klik op de drie puntjes naast de folder world en klik vervolgens op Delete om de oude wereld te verwijderen.

Klik op de knop Start om de server te starten. Je nieuwe wereld wordt nu aangemaakt! 🎉

Bijgewerkt op: 31/03/2024