Hoe pas ik de difficulty van mijn Minecraft server aan?

Minecraft kan op verschillende manieren worden gespeeld: je kunt kiezen voor een vredige ervaring zonder monsters, of juist voor een uitdagende ervaring met sterke monsters. Bepaal hoe jij het spel wilt spelen door de moeilijkheidsgraad van je Minecraft server aan te passen. In deze tutorial ontdek je welke moeilijkheidsgraden beschikbaar zijn en hoe je de moeilijkheidsgraad veranderd.

Welke difficulties zijn er in Minecraft?
Hoe pas ik de difficulty aan doormiddel van een commando?
Hoe pas ik de difficulty aan via de server.properties?

Benodigd:
Minecraft Server Hosting

Welke difficulties zijn er in Minecraft?

Minecraft kent 4 verschillende moeilijkheidsgraden (difficulties), variërend van sterke vijandige mobs tot helemaal geen vijandige mobs. Elke moeilijkheidsgraad heeft zijn eigen kenmerken die aansluiten bij verschillende speelervaringen. Bekijk de onderstaande lijst en kies de moeilijkheidsgraad die het beste past bij jouw Minecraft server.

MoeilijkheidsgraadKenmerken
peacefulGeen vijandige mobs & geen honger
easyZwakke vijandige mobs & trage hongerafname
normalGemiddelde sterkte vijandige mobs & gemiddelde hongerafname
hardSterke vijandige mobs & snelle hongerafname

Hoe pas ik de difficulty aan doormiddel van een commando?

Login het gamepaneel en ga naar je Minecraft server.

Ga naar de Console en klik op de balk Type a command....

Voer het commando difficulty MOEILIJKHEIDSGRAAD uit en vervang MOEILIJKHEIDSGRAAD door de gewenste moeilijkheidsgraad.

💡 Bijvoorbeeld, voor moeilijkheidsgraad normal ziet het commando er zo uit: difficulty normal.

Hoe pas ik de difficulty aan via de server.properties?

Login het gamepaneel en ga naar je Minecraft server.

Ga naar de Files.

Open het bestand server.properties door op de bestandsnaam te klikken.

Ga opzoek naar difficulty=, de toetsenbord sneltoets Ctrl+F kan hierbij helpen.

Vervang de moeilijkheidsgraad achter difficulty= door de gewenste moeilijkheidsgraad.

💡 Bijvoorbeeld, voor moeilijkheidsgraad normal ziet het er zo uit: difficulty=normal.

Klik op Save Content om de wijzigingen op te slaan.

Klik tenslotte op de knop Restart om de server te herstarten.

Bijgewerkt op: 19/04/2024