Hoe werkt de backup functionaliteit voor gameservers?

Back-up slots bieden de mogelijkheid om eenvoudig handmatig en geautomatiseerd back-ups te maken van je gameserver. In deze kennisbank tutorial leggen we uit hoe deze functionaliteit werkt en hoe je onder andere geautomatiseerde back-ups kunt instellen.

Hoe maak ik een back-up?
Hoe stel ik automatische back-ups in?
Hoe download ik een gemaakte back-up?
Hoe herstel ik een back-up?
Hoe verwijder ik een back-up?

Benodigd:
Game Hosting
Back-up slots

❗Om gebruik te maken van de back-up functionaliteit heb je back-up slots nodig.

💡 Bekijk dit artikel voor meer informatie over back-up slots.

Hoe maak ik een back-up?

Login het gamepaneel en ga naar je Minecraft server.

Ga naar Backups.

Klik op de knop Create Backup.

Geef de back-up een naam en klik tenslotte op de knop Start Backup om een back-up te maken.

Hoe stel ik automatische back-ups in?

Login het gamepaneel en ga naar je Minecraft server.

Ga naar Schedules, dit is te vinden onder More.

Klik op de knop Create schedule.

Vul onder SCHEDULE NAME Geautomatiseerde back-ups in.

Vul nu de resterende velden in volgens de onderstaande tabel, dit laat de server elke 24 uur de schedule draaien.

MINUTEHOURDAY OF MONTHMONTHDAY OF WEEK
00***

Klik op de knop Create schedule.

Open de schedule door te klikken op de balk met de naam Geautomatiseerde back-ups.

Klik nu op de knop New Task.

Wijzig ACTION naar Create backup en klik op de knop Create Task om geautomatiseerde back-ups in te schakelen.

Hoe download ik een gemaakte back-up?

Login het gamepaneel en ga naar je Minecraft server.

Ga naar Backups.

Klik op de drie puntjes naast de back-up en selecteer Download.

Hoe herstel ik een back-up?

Login het gamepaneel en ga naar je Minecraft server.

Ga naar Backups.

Klik op de drie puntjes naast de back-up en selecteer Restore.

Hoe verwijder ik een back-up?

Login het gamepaneel en ga naar je Minecraft server.

Ga naar Backups.

Klik op de drie puntjes naast de back-up en selecteer Delete.

Help ons onze tutorials te verbeteren door je feedback hieronder achter te laten! ⤵️

Bijgewerkt op: 22/04/2024