Hoe reset ik de wereld van mijn Minecraft server?

Klaar om een nieuw Minecraft avontuur te beginnen? Of ben je klaar om Minecraft op een andere difficulty uit te spelen? Dan wil je waarschijnlijk de wereld van je Minecraft server resetten. Doormiddel van deze tutorial leggen we je uit hoe je de Overworld, Nether en End van jouw Minecraft server bij ConsulHosting kunt resetten.

Benodigd:
Minecraft Server Hosting

Login het gamepaneel en ga naar je Minecraft server.

Zet de server uit door op de knop Stop te klikken.

Ga naar de Files.

Beslis welke werelden je wilt resetten:

OverworldThe NetherThe End
worldworld_netherworld_the_end

Selecteer de gewenste mappen die de bovenstaande werelden vertegenwoordigen en klik op Delete om deze te verwijderen.

💡 Bijvoorbeeld, als je alleen de Overworld wilt resetten, hoef je alleen de map world te verwijderen.

Klik ten slotte op de knop Start om de server te starten. De verwijderde werelden zullen nu opnieuw worden gegenereerd! 🎉

📢 Het opstartproces van een Minecraft server duurt bij de eerste keer langer, omdat er nieuwe werelden gegenereerd moeten worden.