Hoe ban en unban ik spelers van mijn Minecraft server?

Als eigenaar of moderator van een Minecraft server heb je de taak om een veilige omgeving te creëren voor de spelers die gebruikmaken van jouw server. Hierbij hoort het handhaven van regels en het uitdelen van straffen. Een welbekende straf is het opleggen van een verbanning. Maar, hoe doe je dit? En wat als je een speler wilt unbannen? Dat en meer leggen we allemaal uit in dit artikel!

Hoe ban ik een speler in Minecraft?
Hoe IP ban ik een speler in Minecraft?
Hoe unban ik een speler in Minecraft?
Hoe zie ik welke spelers zijn verbannen in Minecraft?

Benodigd:
Minecraft Server Hosting

❗Om server commando's uit te voeren heb je OP rechten nodig.

💡 Alle in-game commando's kunnen ook vanuit de console worden uitgevoerd, maar let op: gebruik géén / voor commando's in de console!

Hoe ban ik een speler in Minecraft?

Gebruik het onderstaande in-game commando om een speler van je Minecraft server te verbannen. Vervang SPELERNAAM door de naam van de speler die je wilt verbannen.

/ban SPELERNAAM

📢 Je kunt online spelers ook verbannen door op het gamepaneel naar de pagina Players te gaan. Klik vervolgens naast de speler op Ban om deze te verbannen.

Hoe IP ban ik een speler in Minecraft?

Het IP-bannen van een speler voorkomt dat ze met een ander Minecraft account vanaf hetzelfde netwerk op de server kunnen komen. Dit voorkomt dat iemand met een alt(ernatief) account de verbanning omzeilt. Echter, als de speler een VPN gebruikt kan hij de IP ban omzeilen. En er is ook een keerzijde: andere gebruikers op hetzelfde thuisnetwerk, schoolnetwerk of openbare netwerk zullen de Minecraft server ook niet kunnen betreden.

Gebruik het onderstaande in-game commando om een speler op je Minecraft server een IP ban op te leggen. Vervang SPELERNAAM door de naam van de speler die je wilt verbannen.

/ban-ip SPELERNAAM

📢 Je kunt online spelers ook IP bannen door op het gamepaneel naar de pagina Players te gaan. Klik vervolgens naast de speler op Ban IP om deze een IP ban op te leggen.

Hoe unban ik een speler in Minecraft?

Af en toe krijgen we de vraag hoe je iemand kunt unbannen, omdat mensen vaak denken dat het commando hiervoor /unban is. Dit commando werkt echter alleen doordat plugins zoals LiteBans en EssentialsX dit ondersteunen. Als je deze plugins, of soortgelijke, niet hebt geïnstalleerd op je Minecraft server, zal dit commando niet werken.

Gebruik het onderstaande in-game commando om een verbanning ongedaan te maken. Vervang SPELERNAAM door de naam van de speler van wie je de verbanning wilt intrekken.

/pardon SPELERNAAM

Om een IP ban in te trekken, gebruik het onderstaande in-game commando. Vervang IP-ADRES door het IP-adres van de speler van wie je de IP ban wilt intrekken.

/pardon-ip IP-ADRES

📢 Je kunt spelers en IP-adressen ook unbannen door op het gamepaneel naar de pagina Players te gaan. Klik vervolgens naast de speler op Pardon Ban, of naast het IP op Pardon IP Ban.

Hoe zie ik welke spelers zijn verbannen in Minecraft?

Om te zien welke spelers van je Minecraft server zijn verbannen, gebruik je het onderstaande in-game commando.

/banlist players

Om de lijst met verbannen IP-adressen van de server op te halen, gebruik je het onderstaande in-game commando.

/banlist ips